miercuri, 4 iunie 2014

Elevi cu care ne mandrim!

Echipajul judeţului Neamţ a obţinut patru premii speciale şi un premiu III, la olimpiada “Universul cunoaşterii prin lectură”, destinată elevilor care învaţă în şcoli din mediul rural. Premiile au fost înmânate de Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, preşedintele Comisiei pentru Învăţământ din Senat.
Patru premii speciale, un premiu III şi un portofoliu ,,de nota 10″ reprezintă rezultatele cu care echipajul judeţului Neamţ s-a întors de la cea de-a doua ediţie a olimpiadei ,,Universul cunoaşterii prin lectură”, o olimpiadă de limba română destinată exclusiv elevilor care învaţă în mediul rural. Echipajul a fost format din: Alexandra Dornescu, clasa a VIII-a, Școala ,,Otilia Cazimir”, Cotu Vameş, profesor Mariana Ignat, Larisa Iftime, clasa a VII-a, Școala ,,Nicolae Iorga”, Pângăraţi, profesor Simona Coscaru, Paula Alexandra Căldărariu, clasa a VI-a, Școala Gimnazială “Carmen Sylva” Horia, profesori Liliana Bulgaru şi Anca Simona Andrei, şi Alexandra Iulia Lupu, clasa a V-a, Școala Gimnazială Barticeşti, comuna Boteşti, profesor Geanina Nichituş.
Lotul judeţului Neamţ a fost însoţit la Galaţi, locul de desfăşurare al concursului, de profesoara Brânduşa Popa, de la Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” Săbăoani, cea care a coordonat şi realizarea portofoliului, care, conform regulamentului de concurs, este dedicat unei personalităţi din judeţul reprezentat de fiecare echipă în parte. Fetele din Neamţ au dedicat portofoliul acestei ediţii Otiliei Cazimir. Din comisia centrală de evaluare şi jurizare a olimpiadei a făcut parte profesorul Gheorghe Brânzei, inspector de specialitate pentru limba română. O performanţă deosebită a realizat Alexandra Dornescu, care a obţinut premiul III la o probă care a fost introdusă pentru prima dată la această ediţie a concursului, cea de interpretare a unui text liric la prima vedere.
“Olimpiada «Universul cunoaşterii prin lectură», deşi se află numai la a doua ediţie, a antrenat la start numai elevi valoroşi, care învaţă exclusiv în unităţi de învăţământ din mediul rural. Fiecare elevă din Neamţ a fost recompensată cu un premiu special, demonstrând temeinicie şi seriozitate în pregătirea pentru olimpiadă. Există, în şcolile nemţene, un potenţial de creaţie pe care colegii mei, profesori de limba şi literatura română, îl valorifică plenar. Îi felicit, deopotrivă, pe elevii câştigători şi pe profesorii coordonatori!”, a spus inspectorul de specialitate, Gheorghe Brânzei.
Ca şi la prima ediţie a olimpiadei, premiile au fost înmânate de Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, preşedintele Comisiei pentru Învăţământ din Senat.
Aconsemnat pentru dumneavoastră
Prof. inv. preșc. IONELA - LAURA CARAIMAN
Administrator de blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu