duminică, 15 decembrie 2013

Cel mai frumos brad!

Școala Gimnazială ,,Carmen Sylva”, Horia, județul Neamț a incheiat un parteneriat cu Centrul pentru cultură și arte  ,,Carmen Saeculare” din Piatra Neamț, in urma căruia a rezultat inființarea, in cadru școlii, a unui Cerc de impletituri din fibre vegetale (pănuși de porumb). Au fost selectați elevi cu inclinații potrivite artei de a impleti fibrele vegetale. Elevii sunt coordonați, in această activitate, de către doamna educatoare Mititelu Carmen – Lenuța.
In cadrul cercului au fost realizate lucrări deosebite cu care elevii s-au prezentat la o expoziție, la Piatra Neamț, expoziție cu tema ,,Cel mai frumos brad de Crăciun din fibre vegetale”. Pentru această activitate elevii au pregătit, cu multă migală, brăduți, ornamente, aranjamente  și coronițe de Crăciun din fibre vegetale (pănuși de porumb).
La atelierul de lucru:
Câteva dintre produsele realizate:
 
La expoziția de la Piatra Neamț:
Această activitate de succes a fost cuprinsă și în calendarul acțiunilor desfășurate în cadrul PROGRAMULUI MONDIAL ECO - ȘCOALA.
Aconsemnat pentru dumneavoastră
Prof. inv. preșc. IONELA - LAURA CARAIMAN
Administrator de blog
 

duminică, 1 decembrie 2013

Micii patrioți cu inimi mari!

Vineri, 29 noiembrie 2013, Grădinița cu program normal a Școlii Gimnaziale ,,Carmen Sylva” din Horia a fost invăluită intr-o atmosferă de sărbătoare: ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI!
Cu această ocazie, cei mai mici dintre preșcolari – grupa mică, GRUPA ALBINUȚELE – au imbrăcat pentru prima dată costumul popular românesc, costume lucrate cu mare dragoste și migală de către doamna educatoare MITITELU CARMEN – LENUȚA.
Grupa mare – GRUPA FLUTURAȘII, coordonați de către doamna profesor pentru invățământul preșcolar CARAIMAN IONELA – LAURA, purtând costumații in culorile corespunzătoare, au alcătuit un drapel tricolor din trupurile lor.
Nici grupa mijlocie – GRUPA URSULEȚII – nu au fost mai prejos: coordonați de către doamna profesor invățământ preșcolar TODIREANU SCORȚARU LAURA – au realizat stegulețe și cocarde tricolore pentru colegii lor mai mici.
Ziua de sărbătoare a culminat cu un program artistic, la nivel de grădiniță, când inimile mici au bătut la unison pentru ,,România – țara noastră, casa noastră”. Glasurile cristaline au intonat imnul național, dar și cântece patriotice pentru copii; au recitat poezii și au strigat in cor LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! Grupa mică impreună cu grupa mijlocie au prezentat publicului chiar și o paradă militară, iar la finaul spectacoluluil, Grupa FLUTURAȘII a incins o horă mare ca la zi de sărbătoare.
Emoții inainte de a intra in scenă:
Incepe spectacolul:
 
 
 
 Sedință foto: 
Grupa mica
Grupa mare
 
Aconsemnat pentru dumneavoastră
Prof. inv. preșc. IONELA - LAURA CARAIMAN
Administrator de blog


La CLASA I:


Activitatea s-a desfasurat pe tot parcursul zilei de 29.XI.2013. Unii elevi s-au imbracat in costume populare, toti au primit tricolorul pe care l-am atasat la ecuson si il purtam toata luna decembrie (este propunerea elevilor mei si am respectat-o). Au realizat lucrari artistico-plastice cu ajutorul carora am organizat o expozitie tematica ,,Asta-i Romania mea!". Am participat la careul pe scoala unde au cantat alaturi de colegii lor mai mari imnul Romaniei iar in ultima ultima activitate a zilei micutii scolari ai clasei I au cantat si au dansat ,,romaneste" pe melodii cunoscute ,,Alunelul" si ,,Drag  mi-e jocul romanesc!"
Luni, 2.XII am organizat un concurs de recitare a poeziilor patriotice invatate de scolarei si au primit diplome pentru intreaga activitate omagiala. Deocamdata atat putem la varsta noastra. Totusi, iata un nou motiv de a purta costumul popular, de a readuce traditia la loc de cinste!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A consemnat pentru dumneavoastră,
Prof. inv. prim. TATIANA GÂRBEA
Coordonator clasa I
 

Ceilalți elevi din cadrul școlii au desfășurat activități specific zilei de 1 DECEMBRIE pe ateliere de lucru, îndrumați de către domnii/doamnele învățători/diriginți.
Clasa pregătitoare:
Clasa a II-a:
Clasa a III-a A:
Clasa a III-a B:
Clasa  a IV-a A:
Clasa a IV-a B:
Clasa a V-a B:
Clasa a VI-a:
Clasa a VII-a A:
Clasa a VIII-a :
La ora 11.00 s-a făcut diseminarea activităților desfășurate, în cadrul unui careu, special organizat.
A consemnat pentru dumneavoastră,
Prof. MARIA - RAMONA MUNTEANU
Consilier educativ