duminică, 1 decembrie 2013

Micii patrioți cu inimi mari!

Vineri, 29 noiembrie 2013, Grădinița cu program normal a Școlii Gimnaziale ,,Carmen Sylva” din Horia a fost invăluită intr-o atmosferă de sărbătoare: ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI!
Cu această ocazie, cei mai mici dintre preșcolari – grupa mică, GRUPA ALBINUȚELE – au imbrăcat pentru prima dată costumul popular românesc, costume lucrate cu mare dragoste și migală de către doamna educatoare MITITELU CARMEN – LENUȚA.
Grupa mare – GRUPA FLUTURAȘII, coordonați de către doamna profesor pentru invățământul preșcolar CARAIMAN IONELA – LAURA, purtând costumații in culorile corespunzătoare, au alcătuit un drapel tricolor din trupurile lor.
Nici grupa mijlocie – GRUPA URSULEȚII – nu au fost mai prejos: coordonați de către doamna profesor invățământ preșcolar TODIREANU SCORȚARU LAURA – au realizat stegulețe și cocarde tricolore pentru colegii lor mai mici.
Ziua de sărbătoare a culminat cu un program artistic, la nivel de grădiniță, când inimile mici au bătut la unison pentru ,,România – țara noastră, casa noastră”. Glasurile cristaline au intonat imnul național, dar și cântece patriotice pentru copii; au recitat poezii și au strigat in cor LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! Grupa mică impreună cu grupa mijlocie au prezentat publicului chiar și o paradă militară, iar la finaul spectacoluluil, Grupa FLUTURAȘII a incins o horă mare ca la zi de sărbătoare.
Emoții inainte de a intra in scenă:
Incepe spectacolul:
 
 
 
 Sedință foto: 
Grupa mica
Grupa mare
 
Aconsemnat pentru dumneavoastră
Prof. inv. preșc. IONELA - LAURA CARAIMAN
Administrator de blog


La CLASA I:


Activitatea s-a desfasurat pe tot parcursul zilei de 29.XI.2013. Unii elevi s-au imbracat in costume populare, toti au primit tricolorul pe care l-am atasat la ecuson si il purtam toata luna decembrie (este propunerea elevilor mei si am respectat-o). Au realizat lucrari artistico-plastice cu ajutorul carora am organizat o expozitie tematica ,,Asta-i Romania mea!". Am participat la careul pe scoala unde au cantat alaturi de colegii lor mai mari imnul Romaniei iar in ultima ultima activitate a zilei micutii scolari ai clasei I au cantat si au dansat ,,romaneste" pe melodii cunoscute ,,Alunelul" si ,,Drag  mi-e jocul romanesc!"
Luni, 2.XII am organizat un concurs de recitare a poeziilor patriotice invatate de scolarei si au primit diplome pentru intreaga activitate omagiala. Deocamdata atat putem la varsta noastra. Totusi, iata un nou motiv de a purta costumul popular, de a readuce traditia la loc de cinste!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A consemnat pentru dumneavoastră,
Prof. inv. prim. TATIANA GÂRBEA
Coordonator clasa I
 

Ceilalți elevi din cadrul școlii au desfășurat activități specific zilei de 1 DECEMBRIE pe ateliere de lucru, îndrumați de către domnii/doamnele învățători/diriginți.
Clasa pregătitoare:
Clasa a II-a:
Clasa a III-a A:
Clasa a III-a B:
Clasa  a IV-a A:
Clasa a IV-a B:
Clasa a V-a B:
Clasa a VI-a:
Clasa a VII-a A:
Clasa a VIII-a :
La ora 11.00 s-a făcut diseminarea activităților desfășurate, în cadrul unui careu, special organizat.
A consemnat pentru dumneavoastră,
Prof. MARIA - RAMONA MUNTEANU
Consilier educativ



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu