luni, 30 noiembrie 2015

România în sărbătoare!

1 DECEMBRIE - ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI! La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!

joi, 26 noiembrie 2015

Comunicare

Dăruind vei dobândi...

La începutul Postului Crăciunului, când și cei mici și cei mari își îndreaptă mai mult sau mai puțin conștient privirea spre ale sufletului și spre durerea sau nevoia celor din jur, elevii Școlii Gimnaziale „Carmen Sylva” Horia s-au implicat cu dăruire în activitatea numită „Săptămâna legumelor și fructelor donate”. După ce au adus ce provizii au avut puse la adăpost prin pivnițe (cartofi, ceapă, varză, mere etc.), au încărcat totul în microbuzul școlii și au pornit împreună cu doamnele Tatiana Gîrbea, Liliana Bulgaru și Ramona Munteanu spre Centrul pentru copii „Iubire și speranță” din Roman, coordonat de părintele Mihăiță Popovici. Vizita a avut loc luni, 23 noiembrie 2015, tocmai la ora prânzului, când copiii erau adunați pentru masă. A fost o întâlnire emoționantă Prof. Ramona Munteanu

vineri, 6 noiembrie 2015

Important!

Dragi preșcolari și elevi ai claselor pregătitoare/I - IV,
Luni, 9 noiembrie 2015, vă așteptăm la grădiniță/școală! Vacanța de toamnă s-a terminat!

joi, 5 noiembrie 2015

Festivalul toamnei – o sărbătoare a bucuriei!

La final de octombrie, când roadele pământului sunt deja depozitate în cămări și în hambare, locuitorul de la sat se gândește a sărbători toamna mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru toate cele primite după atâta trudă. Fiind o școală din mediul rural, am sărbătorit și noi anotimpul culorilor și al gusturilor, de la cel mai pitic preșcolar la cel mai grozav viitor absolvent de gimnaziu. Cum? Am organizat și am participat (cu mânecile suflecate a hărnicie) la primul Festival al toamnei de la Școala Gimnazială „Carmen Sylva” Horia. Secțiunile festivalului au fost numeroase și generoase: „E toamnă și în clasa mea!” – concurs de decorare a sălilor de clasă/ grupă în culorile toamnei; „Toamna creativă” – expoziție de obiecte decorative (colaje, modelaje etc.); „Eleganță și stil – colecția toamnă-iarnă” – paradă vestimentară (haine realizate din materiale naturale: frunze, flori, ghinde, crenguțe etc.); „Toamna, fantezie și culoare” – expoziție de pictură; „Rodul toamnei” – expoziție cu vânzare de produse gastronomice de sezon (fructe, legume, compot, dulceață, gem, zacuscă, tocană, murături etc.); Program artistic cu poezie, cântec și dans. Implicarea preșcolarilor și elevilor, dar mai ales a părinților, a fost copleșitoare. În funcție de secțiunea festivalului la care au participat, copiii și părinții au primit diplome personalizate. Momentul cel mai așteptat al activității a fost tombola cu premii, pe care am organizat-o la final. Trei copii (cei mai norocoși) au câștigat câte un coș al toamnei încărcat cu bunătăți: fructe, cozonac, produse de panificație, cereale, prăjituri, bomboane, suc. Încă 16 copii au primit câte o punguță cu produse de îndulcit și mai mult visele copilăriei… Premiile și diplomele participanților au fost procurate cu ajutorul câtorva sponsori, oameni inimoși, cu drag de școală și de copii: dl Vasile BACIU (primar al comunei Horia), dl Cristi BACIU (viceprimar), dl Dan AMURĂRIȚEI (SC DANLIN XXL din Secuieni), dl Constantin GURĂ-MARE (SC FRIVAS TRANS din Horia), dl Vasilică GURĂ-MARE (SC LUCIBOIS Horia), domnii Gabi și Telu NOUR (SC G&T TRANS Horia), dna Mihaela MATIEȘ (părinte implicat în viața școlii și întreprinzător local), dna Oana BARCAN (președinte al Asociației Părinților). Totuși, niciuna din aceste activități nu ar fi avut loc fără inițiativa doamnei prof. înv. preșcolar Carmen MITITELU, consilierul educativ al școlii. Experiența acestui festival nu va rămâne unică. Se va repeta an de an, la final de brumărel, devenind o frumoasă tradiție. Prof. Ramona Munteanu

Ziua Educației este în fiecare zi!

De câțiva ani, pe 5 octombrie sărbătorim Ziua Educației prin activități extracurriculare potrivite vârstei copiilor pe care îi îndrumăm. Anul acesta fiecare educatoare, învățător, diriginte și profesor de la Școala Gimnazială „Carmen Sylva” Horia a marcat acest eveniment în felul său. Astfel, piticii grupei mari au pictat-o pe „Doamna” în cele mai calde culori.
Elevii clasei I au desenat/ pictat școala așa cum o văd ei.
Elevii claselor a III-a și a IV-a au trecut la alt nivel: au compus versuri scurte despre școală și învățători, folosind câteva cuvinte obligatorii: învățător, răbdător, școală, cuminți, carte.
Adolescenții clasei a VII-a au aflat mici trucuri pentru a învăța mai rapid și au ascultat experiențele de viață și regretele unor oameni care nu au putut merge la școală când erau copii.

Trandafir de la... „Carmen Sylva”!

Pentru că este sezonul înmulțirii trandafirilor și pentru că Școala Gimnazială „Carmen Sylva” Horia este în plin ,,Festival al toamnei”, elevii îndrumați și instruiți de doamna prof. înv. preșcolar Carmen MITITELU și doamna prof. înv. preșcolar Laura TODIREANU-SCORȚARU au trecut la plantat butași. Acțiunea s-a desfășurat pe 6 octombrie 2015 și i-a avut ca protagoniști pe elevii clasei a VII-a, niște tineri inimoși și iubitori de frumos. După două ore de trudă, toți cei 50 de butași de trandafir s-au aliniat cuminți lângă aleea din curtea școlii și cea a grădiniței din sat. Cât de mândri vor fi peste ceva timp cei dintr-a șaptea de culorile și miresmele florilor îngrijite de mâinile lor, vă puteți imagina!