vineri, 25 aprilie 2014

,,SA STII MAI MULTE, SA FII MAI BUN!”... la nivel prescolar

În învăţământul preşcolar, tipurile de activităţi din cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!nu sunt o noutate, în schimb, noutatea va consta în a gândi această săptămână să fie altfel decât celelate, din perspectiva intereselor şi preocupărilor copiilor preşcolari, a evidenţierii talentelor şi a capacităţilor acestora în diferite domenii şi, evident, din perspectiva stării de bine şi a bunei dispoziţii pe care vrem să le aducem în viaţa copiilor şi a apropiaţilor acestora, a partenerilor noştri din comunitate şi a noastră implicit. ,,Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” reprezinta un program binevenit si necesar. In contexte nonformale copiii si cadrele didactice sunt mai relaxati, mai deschisi, mai receptivi. Timpul liber este folosit intr-un mod mai eficient si educativ.
Activitatile desfasurate in aceasta saptamana au avut drept scop implicarea tuturor preşcolarilor si a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, precum şi îmbunătăţirea competenţelor sociale, a cooperării, comunicării verbale/nonverbale şi a creativităţii, prin:
- participarea copilului la alegerea activităţilor şi a jocurilor;
- organizarea adecvată a ambientului educativ;
- stimularea şi  dezvoltarea  stimei de sine, a comunicării interpersonale şi a relaţionării.
Cadre didactice implicate in proiect: doamna educatoare MITITELU CARMEN – LENUTA (coordonator grupa mică – ALBINUTELE), doamna profesor pentru învatamantul preşcolar TODIREANU SCORTARU LAURA (coordonator grupa mijlocie – URSULETII) si doamna profesor pentru invatamantul prescolar CARAIMAN IONELA – LAURA (coordonator grupa mare – FLUTURASII).
S.O.S. natura!
- activitati practice de ecologizare – formarea unei atitudini ecologice responsabile, prin exersarea unor deprinderi de îngrijire şi ocrotire a mediului inconjurator; 
Cu suflet curat!
- vizita la Biserica din localitatea Horia - Invatam sa fim buni crestini!;
 
 

In lumea povestilor!
- vizionare de teatru de papusi: ,,Ciubotelele ogarului", adaptare dupa Calin Gruia;
 
- vizita la biblioteca comunala (activitate interactiva);
 
Concurs National ,,CEL MAI FRUMS OU!”
- concurs de icondeiat oua, desfasurat in cadrul proiectului ,,SI SFINTII AU FOST COPII!”;
 
 
Evaluarea proiectului derulat: expoziţie cu lucrările copiilor pe holul grădiniţei, album cu fotografii sub formă de CD, diseminarea activităţilor desfăşurate in revista scolii, in revista ,,Scoala moderna” – revista editata de CCD – Neamt si pe pagina de blog a şcolii.
Aconsemnat pentru dumneavoastră
Prof. inv. preșc. IONELA - LAURA CARAIMAN
Administrator de blog